perjantai 15. toukokuuta 2015

Ideapark-juoksu puolimaraton 9.5.2015

Nyt on vuoden ensimmäinen puolikas juostu Lempäälässä. Lähtökohdat olivat hyvät vuoden takaiseen kisaan verrattuna: vuosi sitten siitepölykausi oli pahimmillaan ja lämpöä pukkasi kevään ensimmäisen kerran jopa 23 astetta. Tämänkertainen rapsakantuulinen 8 astetta sopi minulle paremmin, ei vieläkään tullut kylmä lyhytlahkeiset + säärystimet -kombossa. Pitkähihainen, hanskat ja buffi olivat silti tarpeen.


Alkulämmöksi jumppaa ja lyhyitä vetoja.

Kuin hauet rannasta.


Lähdin juoksemaan tasaista vauhtia yhtä matkaa seurakaverin kanssa. Juoksijoita oli yhteensä noin tuhat ja pari alkukilometriä olivat vähän ruuhkaiset. Geelit otin puolen tunnin välein ja huoltopisteiltä nappasin vesimukilliset, sillä ainakin ensimmäisen pisteen urheilujuoma oli liian vahvaa mahalleni.

Tavoitesykkeeni oli 170 ja kisan keskisykkeeksi tuli 167. Tuntuma oli sellainen, että sain happea riittävästi ja olo oli koko ajan kohtalainen, mutten kuitenkaan pystynyt menemään epämukavuusalueelleni.  15 kilometrin kohdalla seurakaveri karkasikin omia matkojaan ja juoksi hienosti ennätyksensä.

Tasaisen vauhdin ylläpito oli hankalaa, sillä ylä- ja alamäkiä tuli vastaan jatkuvasti. Himmailu ylös, kiihtyvä rullaus alas, himmailu ylös… Pitkähkö pätkä reittiä kulki peltojen vieressä hiekkatiellä. Tällä osuudella sain pikkukivet lenkkarin sisään ja pohjakuvioinnin väliin ja kovan vastatuulen vaikutus oli suurin. Kannustajia reitillä oli melko harvassa verrattuna esim. Tampere Puolimaratoniin, mutta pariin otteeseen saatiin kuitenkin nauttia livemusiikista.


Pikaiset läpyt ennen loppusuoraa.


Parisataa metriä ennen maalia otin loppukirin. Aika 1:58:56 oli vajaan minuutin huonompi kuin ennätykseni, mutta ihan ok aika mäkiselle reitille. Parannusta viime vuoden tulokseen tuli noin viisi minuuttia. Maalissa jututin jo saapuneita seurakavereita ja herkuttelin palautumiskassin sisällöllä. Osallistujalahjaksi jaettu Asicsin paita jää minulta käyttämättä, sillä tilaamaani kokoa ei ollut jäljellä.

Lenkkarit riisuttuani huomasin potentiaalisen syyn siihen, miksi vaihdoin loppumatkasta askelluksen päkiätyylistä tasajalka-/kanta-astuntaan: vasemman isovarpaan tyvestä löytyi jäätävän kokoinen rakko. Tämä lienee myös syy siihen, miksi vasen pohkeeni oli kisan jälkeen täysin jumissa, vaikkei oikeassa tuntunut pahalta. Kisassa otetuista kuvista huomaa, että askeleeni tulee vielä liian eteen. Tätä on yritetty kitkeä pois etukallistuksen opettelulla, mutta tekemistä riittää edelleen...
 
Huomenna onkin sitten Helsinki City Runin vuoro, en tosin mene juoksubaanan puolelle vaan keskityn kannustamaan, kuvaamaan ja huoltamaan perhettä ja kavereita. Välillä näin päin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti