perjantai 9. tammikuuta 2015

Joulukuun puuhat

Joulukuuhun kuului lämpöä ja pakkolepoa. Ensimmäisen viikon olin matkalla Kanarialla Playa del Inglesissä. Matkan teemana oli rentoutuminen, mikä toteutuikin hyvin auringonvalosta nauttien ja kirjoja lukien. Käytin Gran Princess -hotellimme pientä kuntosalia painoharjoittelun lisäksi aerobiseen treeniin crosstrainerilla ja kuntopyörällä. Itsenäisyyspäivänä kokeilin 35 minuutin juoksulenkkiä eikä nilkassa tuntunut enää jomotusta, lepo oli jeesannut.
  
Hotellin uima-allas oli suuri muttei muotonsa vuoksi soveltunut hyvin matkauintiin. Tekniikkaharjoitteluun se oli kuitenkin oikein passeli, käden käännöksiä ehti tehdä yhden jos toisenkin. Muuten tarjolla oli monipuolinen aktiviteettivalikoima, päivittäin oli mahdollisuus kokeilla mm. ilmakivääri- ja jousiammuntaa, zumbaa, vesijumppaa ja pilatesta.


Kävimme myös tiedustelemassa Las Palmasin maratonmaisemia.

Vajaaksi jääneelle lomaltapaluuviikolle osui monenlaista menoa: pikkujoulut, lauluyhtye Rajattoman joulukonsertti, teekkareiden musiikkinäytelmä Nääspeksi, kummilapsen synttärit sekä stand-up -keikka. Liikuntaa mahdutin mukaan vain vähän ja ehkä hyvä niin. Perjantaina ihmettelin kun pyörätreeni ei millään lähtenyt käyntiin, olo oli niin nuutunut, että luovutin parinkymmenen minuutin jälkeen. Seuraavana iltana olinkin jo tehokkaassa reilun vuorokauden kestäneessä kuumeflunssassa, jota puolestaan seurasi viikon kestänyt poskiontelontulehdus.


Omstart!

Aloitin sairaustauon jälkeen liikunnan kevennetyillä juoksuharkoilla ja muutenkin maltillisin määrin lähisalilla käyden. Jouluviikko ja vuodenvaihteen aika menivät kotosalla ollen ja välillä vähän treenaten. Vuoden 2014 viimeisen kuukauden liikunnat (yhteensä 11 h 10 min) kuluivat näin:

  • sali 2 h 55 min, lihaskuntopiiri 1 h 35 min
  • crosstrainer 1 h, pyöräily 55min, soutu 1 h 15 min
  • juoksutekniikkaharkat 1 h 50 min, juoksu 1 h 40 min
 
Kuntosali jouluaamuna.

Viime kuun yllättävä pakkolepo toi kyllä lisää intoa tämän vuoden liikuntoihin! Pikkuhiljaa voikin jo kurkata tapahtumakalentereihin ja tarkemmin miettiä, mitä tehdä, missä ja milloin.

2 kommenttia:

  1. What? Eikö uima-altaan tekniikkatreenejä lasketa joulukuun statseihin? T: leppävaaran sievinen, jonka uinnin tekniikkakurssi 2 alkaa torstaina.

    VastaaPoista
  2. Ambitin sykevyö olisi jättänyt ikävän rusketusraidan, niin en viitsinyt venkslata sitä edestakaisin päälle ja pois. Mitä sä sinne jatkokurssille enää menet, sullahan on jo homma hanskassa. :)

    VastaaPoista