keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Minne sitten?

Syyskuu ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Maanantain tekniikkaharkkojen alussa oikea etureiteni meni niin pahasti jumiin, että jouduin jättämään leikin saman tien kesken. Todennäköisesti lauantain kisa, töihin pyöräily pitkästä aikaa ja juoksuharkat olivat liikaa rasitusta yhteen soittoon. Tiistaina puolestaan onnistuin saamaan pienen mutta kivuliaan palovamman kasvissosekeittoa keitellessä. Keskiviikko meni jo paremmin, sillä pääsin ilmoittautumaan ensi kesän Finntriathlon Joroisten puolimatkalle ongelmitta.


Ruuanlaitto vaarantaa terveytesi.

Vertailin eri kisavaihtoehtoja jonkin verran ennen ilmoittautumista, kaikissa on hyvät ja huonot puolensa mm. kisan ajankohdan, sijainnin ja osallistujamäärän suhteen. Kokeilen nyt Joroisten kisan toiseen kertaan ja vuonna 2016 lienee aika testata puolimatkaa jollain toisella paikkakunnalla. Mikäli Joroisten reitit säilyvät samoina, pystyn ensi kesänä helpommin vertailemaan vuodessa tapahtunutta kunnon kehitystä. Sääoloihin ei tietenkään voi vaikuttaa.Joroisten jämpti pyörärivi.

Ensi vuoden oma pääkilpailuni on Joroisilla, mutta mitä muuta on plakkarissa tapahtumien suhteen? Tänä syksynä aion osallistua vielä muutamaan juoksutapahtumaan. Suunnitelmissa on ensi viikon sunnuntaina juostava Tampere Puolimaraton ja lokakuun puolelle menevä, 33 kilometrin mittainen Pirkan Hölkkä. Jälkimmäinen näistä on ensimmäinen laatuaan minulle ja odotankin mielenkiinnolla, miltä maastojuoksu tuntuu. Kokemuksesta tiedän, että Hervannan Suolijärven mäet aiheuttavat hyytymisvaaran… Juoksutekniikkaharkoissa olemmekin juuri kokeilleet maastossa hyödyllisiä tyylejä. Esimerkiksi alamäet vapaasti rullaten olisi tarkoitus mennä toisista ohi niin että heilahtaa, käytännön toteutuksen onnistumisen näyttää lokakuu.Raikas metsä, vähemmän raikas kuntoilija.

Kesällä ajattelin osallistua muutamaan lyhyempään kisaan ennen Joroista. Alustavasti olen harkinnut seuramme järjestämää sprint-kisaa Jämsässä ja perusmatkaa Sastamalan Voimarinteellä. Lisäksi on tietysti mahdollisuus osallistua TT226:n lyhyisiin harjoituskisoihin pitkin kesää. Pyöräilyn saralla kiinnostava tapahtuma on Pirkan pyöräily: 134 kilometrin Klassikolla saisi testattua pyöräkunnon ja istumalihasten kestävyyttä pidemmällä matkalla.


Pirkanmaalla asuvalle tuntuu löytyvän paljon mielenkiintoisia liikuntatapahtumia kohtalaisen etäisyyden päästä, on varaa valita. Valinnanvara on hyväksi siinäkin mielessä, että sairastumisen tai urheiluvamman iskiessä on mahdollista mennä myöhempänä ajankohtana järjestettävään kisaan. Kilpailuja varten tarvitaan luonnollisesti harjoittelua, josta ajattelin kirjoittaa seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti