keskiviikko 20. elokuuta 2014

Triathlonia jo vuodesta 2014

Mutta kuinka päädyin juoksusta triathloniin? Pääsyy lienee sama kuin monilla triathlonin harrastajilla: juoksu on rankka laji, joka kuluttaa niveliä. Kaksi muuta lajia sen ohessa jakavat rasitusta eri osiin kehoa, tuovat monipuolisuutta treeniin ja pitävät harjoittelumielenkiintoa yllä. Toinen syy piilee osittain sanonnassa ”Seura tekee kaltaisekseen”. Lähipiirissäni on muutama aktiivinen triathlonisti ja heidän treeni- ja kisakokemuksiaan kuunnellessa heräsi kiinnostus: ”Pystyisinkö minäkin tuohon?”
 
Liityin loppuvuodesta 2013 nokialaiseen TriathlonTeam226-seuraan ja aloin käydä seuran uintitekniikkaharjoituksissa. Samoihin aikoihin ostin maantiepyörän, jolla aloin ajaa työmatkoja (13 km suuntaansa) aina silloin tällöin, tosin vasta toukokuun alusta lähtien. Taustalla säilyivät juoksuharrastus ja kuntosalilla käynti muutaman kerran viikossa. Olin toki polkenut myös spinningpyörää salilla läpi talven.

Heinäkuu 2014 oli triathlonin suhteen varsinainen itsensä voittamisen kuukausi. Kuun alussa osallistuin Nokialla pidetylle Aqua Plussan avovesiuintikurssille. Vesi oli jäätävän kylmää, mutta niin vain siellä treenattiin peesiuintia, harjoiteltiin yhteislähtöjä ja kokeiltiin kaikenlaista muuta uutta. Suurin hyöty kurssista oli se, etten enää arastellut avovedessä uimista. Uin ensimmäisen kerran matkaa avovedessä tällä kurssilla (puhutaan kuitenkin vain joistain sadoista metreistä kerrallaan).


Avovesiuintikurssilaiset Vihnuksen rannalla (kuva: Tuuli Isomeri/Aqua Plus)

Saman viikon lauantaina osallistuin elämäni ensimmäiseen harjoitustriathlonkisaan. Joroisten Sporttiklubin järjestämässä kisassa uitiin 1,9 km, pyöräiltiin 40 km ja juostiin n. 7,5 km. Itsehän eksyin hieman sekä pyörä- että juoksureitillä, joten kilometrejä tuli jokunen lisää. Kisasta jäi käteen varmuus pidemmän matkan avovesiuintiin sekä auringonpolttama vauhtiraita hartiaan.

Seuraavana maanantaina osallistuin vielä TT226:n lyhyeen harjoituskisaan (300 m / 10 km / 3,5 km) Nokian Linnavuoressa. Päivä oli taas helteinen, jalat olivat raskaat lauantaista mutta tulipahan lisää harjoitusta vaihtoihin. Nimittäin…

Maalissa hyvässä hapessa aikaan 6:45:22.

… Vajaan kahden viikon päässä häämötti ensimmäinen varsinainen triathlonkisani, Finntriathlonin Joroisten puolimatka! Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja todella positiivinen kokemus kaiken kaikkiaan. Puolimatkasta ja siihen valmistautumisesta kerron lisää ensi kerralla.
1 kommentti: