tiistai 26. elokuuta 2014

Palautumista ja himmailua

Puolimatkasta palautumisen aloitin kisapäivän iltana pienimuotoisella venyttelyllä ja kylmägeelin levityksellä. Sunnuntaina kävely tuntui jäykältä, mutta pahemmassa kunnossa jalat ovat joskus olleet juoksutekniikkatreenien jälkeen. Jatkoin venyttelyä vielä parin päivän ajan. Maanantaina asuntomessuilla kulku oli jo melko normaalia, vain talojen portaita alas mennessä tuntui reisissä.

Olin tarkoituksella jättänyt pari päivää toipumisaikaa kisojen jälkeen lähtiessäni lomamatkalle vasta keskiviikkoaamuna. Kolmen lomaviikon aikana tuli käveltyä paljon, kevyesti kymmenen-kaksitoista kilometriä päivässä. Salilla kävin ehkä kerran viikossa ja muutenkin liikunta rajoittui minigolfin ja meripulikoinnin kaltaisiin harjoituksiin. Nizzan aallot olivat sen verran hurjat, että nostan hattua paikallisen Ironmanin läpäisijöille.

Minigolfia Luxemburgissa.


Illalla Nizzassa oli tyynempää.

 Loman jälkeen starttasi niin sanottu himmailukausi. Triathlonseuran harjoitukset alkavat vasta syyskuun puolella ja nyt onkin hyvä tilaisuus nostaa treenimääriä vähitellen. Elokuun kolmena viimeisenä viikkona olen liikkunut noin neljä tuntia viikossa. Maanantaisin ohjelmassa on ollut juoksutekniikkaharkat. Muutoin olen tehnyt viikoittain pari lyhyttä juoksulenkkiä ja salivierailua. Kunnianhimoiset pyörällä töihin  -suunnitelmat vesittyivät sateisten ukkosviikkojen aikana.


Uusi maksimisyke juoksuharkkojen jälkeen.

 

Pienimuotoisena väliprojektina olen treenannut minulle ensimmäiseen kympin juoksutapahtumaan, joka järjestetään Tampere Maratonin yhteydessä tänä lauantaina. Pyysin etäapuvalmentaja Japelta kahden viikon ohjelman, jonka mukaan olen mennyt. Harjoituksena on ollut mm. 400 metrin vetoja. Rankkasateen vuoksi tein vedot Pirkkahallissa (siis ”Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa”). Lentopalloturnauksen vuoksi hallissa ei ollut muita treenaajia. Olisin kyllä kaivannut kirittäjää seuraksi, sillä en saanut sykkeitä tarpeeksi korkealle. Seuraavana päivänä työkaveri muistutti, että Pirkkahallin ratahan on vain 300-metrinen…


Baana auki.

Lähden juoksemaan kymppiä kovana harjoituksena, nyt selviää tämänkin matkan lähtötaso. Lauantaista tulee varmasti kiva päivä, toivon vain, että tämänhetkiset erinäiset jumit aukenevat siihen mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti